Неділя, 28-Квітня-2024, 01.36.47
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2011 » Квітень » 17 » Чернігів у списку святих місць планети
18.53.55
Чернігів у списку святих місць планети
ЧернігівЩе давно хтось із великих сказав про те, що ми так зайняті очікуванням дива, що часто просто його не помічаємо. А, між іншим, для нас, чернігівців, воно буквально на відстані простягнутої руки. Це прадавні сакральні місця, котрі, при відповідному сприйнятті, гармонізують людину, позитивно впливають на моральне й духовне самопочуття, розкривають внутрішні резерви…
Тема безцінного потенціалу Чернігова не раз обговорювалася у вузьких та широких колах, на шпальтах газет та в телерадіоефірі. Ще одну спробу з’ясувати, як правильно скористатися можливостями такої скарбниці, здійснили зацікавлені особи 8 квітня під час круглого столу «Чернігів у списку святих місць планети» в експертному клубі «Чиста політика».
Власне, вирішення таких завжди актуальних для міста питань як збереження і відновлення стародавніх історичних місць, відновлення культури поведінки вже розпочато Центром «Ахалар». Наразі громадська організація спільно з міжнародною мережею екоклубів працює над створенням екологічної мережі «Святі місця планети».
На думку директора центру Юрія Трофименка, в основі багатьох цивілізаційних катаклізмів і проблем лежить порушення життєво важливого балансу між людиною і природою. «Вивчаючи ряд питань, пов’язаних з відновленням цього балансу, ми вийшли на поняття сакральної географії, котра являє таку собі мережу святих місць, що покривають всю планету, — вважає він. — З цієї позиції Чернігів має унікальний потенціал, що ставить його в ряд з іншими визначними святинями».
За словами заступника міського голови Анни Романової, Чернігів має всі підстави претендувати на достойне місце серед топ—двадцятки святих місць. «Мешканці Чернігова мають зрозуміти, що ми живемо в унікальному місті, — зауважила вона. — І якщо ми позиціонуємо Чернігів як місто легенд, а, власне, місто таким і є, чому б нам це не популяризувати?» На думку Анни Романової, в цьому питанні потрібен комплексний підхід, що включає і просування такого бренда, і просвітницьку роботу серед молоді.
Священнослужитель Сергій Малишко наголосив на важливості всебічного вивчення молоддю історії краю, що включала б екскурсії до святих місць і дала б можливість наглядно її «відчути».
А ресторатор Ігор Вареник, аналізуючи мотиви поїздок до таких туристичних центрів як Львів та Одеса, висловив думку, що турист, насамперед, «їде в атмосферу» міста, яка, по суті, визначається гостинністю та відкритістю міста та його мешканців. Основною ідеєю, на його думку, має бути прояв радості як результат дієвих та цікавих заходів, організаторами яких можуть виступати як підприємці, так і церква. Головне, щоб такі заходи проходили не заради «галочки», а були для людей істинною потребою та мотивом радості.

Інга ВІТКОВСЬКА
Джерело: Газета Чернігівські відомості
Категорія: Новини турбізнесу | Переглядів: 1021 | Додав: chernigovec | Теги: святі сісця Чернігова, церкви Чернігова, Анна Романова, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar