Понеділок, 13-Травня-2024, 08.17.03
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2009 » Грудень » 3 » Через який проміжок часу Україна може розраховувати на безвізовий режим?
15.33.15
Через який проміжок часу Україна може розраховувати на безвізовий режим?
Переговори про майбутній безвізовий режим з Євросоюзом, про які так багато говорять українські політики, по суті справи, ще толком і не починалися. Головне - ні навіть "дорожньої карти" вимог від ЄС до нас, виконавши які Україна може розраховувати на безвізовий режим.
У Києві відбувся круглий стіл з питань візового діалогу між Україною та ЄС. Як заявила Ганна Тищенко, в.о. начальника візового департаменту консульської служби МЗС України, міністерство регулярно отримує від іноземних консульств інформацію про фальшивки у вигляді нот з даними громадян і передає її в МВС для розслідування. Щоправда, швидше за все, в МВС перевірка такої інформації не ведеться, оскільки редакція не чула ні про одне кримінальній справі у зв'язку з фальсифікацією документів. Проте, враховуючи, що Україна хоче отримати безвізовий режим з ЄС, переслідування "фальсифікаторів" може початися в будь-який час. Саме таку практику відносно своїх громадян підтримують Боснія і Албанія, які готуються до безвізового режиму з ЄС. До речі, згідно із законодавством України, підробка документів, печаток, штампів та бланків карається штрафом в 70 неоподатковуваних мінімумом (1190 грн.) Або арештом на строк до 6 місяців.
Щоправда, на думку Олександра Сушка, директора Центру миру, конверсії та зовнішньої політики України, в деяких випадках шенгенські правила самі провокують заявників на певні фальсифікації: "Не всі люди до цих пір мають банківські рахунки, але при цьому в них достатньо грошей, для того щоб з'їздити до Європи як туристи. Але виписка з банку потрібна, що робити? ". Начальник юридичного відділу посольства Німеччини Крістіна Хульманн вважає, що в будь-якому випадку вдаватися до фальсифікацій не варто, оскільки якщо це відкриється, дані про нечесне заявника вносяться в систему "Шенген", до якої мають доступ всі консульства країн ЄС, і отримати візу в майбутньому буде вкрай складно. За законами "шенгенських" країн подача таких документів є серйозним злочином.
Основні претензії, які Євросоюз висуває до України в ході переговорів про майбутній безвізовий режим, стосуються двох речей - якості українських документів (щоб в Україні не можна було оформити кілька паспортів на одну людину, але з різним написанням прізвища на латиниці) і покарання порушників міграційного законодавства ЄС . Тобто - карати тих наших співвітчизників, хто порушив візовий режим у Європі і був депортований з ЄС. Європейці наводять приклад Польщі - до того, як ця країна отримала безвізовий режим з ЄС, кожен депортований з Євросоюзу поляк автоматично відправлявся на місяць у СІЗО на своїй батьківщині. Того ж хочуть і від нас.
Представник міністерства юстиції Ольга Кравець, яка бере участь у переговорах з ЄС, розповіла, що Україна поки тільки бере участь у так званому "візовий діалог", результатом якого не обов'язково стане безвізовий режим. За її словами, Україна активно "нападає", а Європа поки не готова закріпити перспективу безвізового режиму в майбутній договір про асоціацію між Україною та ЄС. На переговорах поки що сперечаються про формулювання - європейці хочуть, щоб фраза звучала як "безвізовий режим у довгостроковій перспективі", а Україна хоче просто "безвізовий режим".
Резюме. Відомо, що з 1 січня 2010 безвізовий режим отримають Чорногорія, Сербія та Македонія. Ці країни виконали вимоги поетапної "дорожньої карти", що складається більш ніж з 40 пунктів за 2 роки. Серед вимог були і перешкоджання корупції і відмивання грошей і поліпшення ставлення до ромів (циган). По відношенню до України "дорожня карта" взагалі не розроблялася, тому, якщо припустити, що її найближчим часом таки затвердять, все одно пройде не менше 2 років, перш ніж ми зможемо виконати її умови. Тобто безвізовий режим для України до ЄВРО-2012 під дуже великим питанням ...
Цифри і факти
За результатами моніторингу, проведеного Центром Миру, конверсії та зовнішньої політики України. Опитано понад 2000 респондентів на виході з консульських установ у різних містах України.
Приблизно у 8% заявників консульства взагалі не прийняли документи до розгляду, а 30% відмовників не пояснили причини відмови.
Кількість відмов у отриманні шенгенських віз українськими громадянами влітку 2009 становило 8%, що в принципі відповідає показникам минулого року. Однак це середня цифра. Насправді в низці посольств кількість відмов доходить до 15% - це Іспанія, Франція та Чехія (17%). У числі "середнячків" посольства Німеччини, Польщі та Бельгії. Рекордсмен - консульство Греції в Маріуполі, яке відмовляє кожному четвертому заявнику.
 
Джерело: Тетяна Козлова
Журнал "Новини турбізнесу" 
Категорія: Новини турбізнесу | Переглядів: 996 | Додав: chernigovec | Теги: Україна, віза, безвізовий режим | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar