Вівторок, 14-Травня-2024, 10.17.46
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2009 » Листопад » 9 » Більше двох тисяч туристів відвідує Батурин щодня – у Качанівці стільки ж буває за тиждень!
10.11.56
Більше двох тисяч туристів відвідує Батурин щодня – у Качанівці стільки ж буває за тиждень!
Наша область багата на визначні місця. У Бахмацькому районі – гетьманська столиця, Новгород-Сіверський пов'язаний з князем Ігорем, собор Різдва Богородиці не минає жоден політик. Між Бахмачем і Ніжином Крути, де 300 студентів п’ять годин стримували близько шести тисяч червоноармійців і матросів. Де буває більше туристів?

До палацу Розумовського вже пускають

До Батурина їдуть і їдуть, їдуть і їдуть. Студенти і політики, школярі і бізнесмени.
- У середньому за тиждень у нас буває 16 тисяч туристів. Під час шкільних канікул проводили по 30-40 екскурсій на день, - говорить заступник директора з наукової роботи Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця» Любов Кияшко. – Найпопулярніший – палац Розумовського. З 22 серпня він відкритий для відвідувачів.
Потрапити до «Гетьманської столиці» можна щодня, крім понеділка.

Відвідати можна:
- Музей археології Батурина (вхідна плата – 5 грн. (3 – для дітей, студентів та пенсіонерів). Екскурсія – 40 гривень з дорослих, понад 5 чоловік – 8 гривень з людини, для пільгових категорій – 25 гривень, понад 5 чоловік – 5 гривень з людини);
- Будинок генерального судді Василя Кочубея (вхідна плата – 5 гривень, 3 гривні – для пільгових категорій, екскурсія – 40 і 25 гривень відповідно);
- Цитадель Батуринської фортеці (вхідна плата – 5 гривень, діти, студенти, пенсіонери – 3 гривні, екскурсії – 50 і 30 гривень відповідно);
- Палац Кирила Розумовського (лише екскурсійне обслуговування): дорослі – 25 гривень, пільгові категорії – 10 гривень;
- Батуринський Миколо-Крупицький монастир – екскурсійне обслуговування – 50 і 30 гривень.
- Доїхати з Чернігова можна автобусом або з Ніжина конотопською електричкою до станції Конотоп чи Бахмач, а звідти таксі або автобусом.

Готель «Слов'янський», монастир…

За дев'ять місяців з початку року Новгород-Сіверський відвідало більше 33 тисяч туристів.
Їдуть переважно до історико-культурного музею-заповідника «Слово о полку Ігоревім», розташованого на території Спасо-Преображенського монастиря.
Екскурсія до музею та по території монастиря коштує 5 гривень з людини. Якщо ж людей менше десяти, то 50 гривень з групи. Вхід до музею – 3 гривні, до підземного ходу – 1 гривня. Працює музей-заповідник без вихідних.
У Новгороді є готель «Слов'янський», побудований за часів Л. Кучми. З усіма вигодами. Можливо, саме тому Новгород-Сіверський вийшов на друге місце по області за популярністю серед туристів.

Кафе у Качанівці ще будують…

Нинішнього року до 1 жовтня 2009 року парковий комплекс у Качанівці відвідали майже двадцять тисяч туристів.
Двогодинна екскурсія палацом поміщиків Тарновських, відвідування виставки «Садибна культура та побут ХVIII-ХIХ століть» коштує 80 гривень з групи менше 10 чоловік. Якщо людей більше десятка, то 8 гривень з людини і 4 гривні для дітей і студентів. Тригодинна екскурсія палацом з відвідуванням виставки та паркового комплексу – 100 гривень.
Самостійне відвідування комплексу – 3 гривні, паркування – 3 гривні, відвідування палацу – 4 гривні, виставки – 3 гривні.
Зупинитися можна тут же у гуртожитку – 50-60 гривень за добу.
Доїхати – з Ніжина автобусом «Ніжин-Іваниця».
- У заповіднику є меморіальні кімнати – Гоголя, Глінки, Рєпіна. Цього року відкрили кімнату Шевченка. Будуємо кафе. Залишилось обладнати його всередині, - сказав заступник генерального директора з науково-дослідної роботи Національного історико-культурного заповідника «Качанівка» Тарас Шевченко.
Так і хотілося спитати: «А вірші Ви пишете?»

Крути поки що безкоштовні

Меморіальний комплекс «Пам'яті героїв Крут», що знаходиться на території Борзнянського району, щомісяця відвідує 1000 – 1500 туристів. Але підрахувати точну кількість досить важко, адже вхідних квитків до меморіалу немає.
- Працюємо ми поки що безкоштовно. Адже робота над проектом триває. Коли буде завершено, невідомо, - каже директор КП облради дирекції будівництва меморіального комплексу «Пам'яті героїв Крут» Валерій Сарана.
Подивитися у Крутах можна місце бою, монумент, а також музейну експозицію. У залізничних вагонах початку двадцятого століття – унікальні речі, фотографії, документи.
Доїхати можна з Ніжина на Конотопській електричці до станції Крути, а звідти 500 метрів пішки.

До вієвої церкви у Седневі пускають за домовленістю


Георгіївська церква у Седневі була побудована без жодного гвіздка. Потім її розібрали і відбудували знов. Церква дерев'яна. У 60 – их роках минулого століття тут знімали перший радянський фільм жахів «Вій». Панночка в труні літала по седнівській цервкі. Потім з'явилися упирі і вурдалаки. Проводить екскурсії Седневом місцева учителька історії Наталія Шарпата.
- Щотижня хоча б одна екскурсія буває, - говорить Наталія Миколаївна. – Їздять школярі. Кияни останнім часом облюбували.
Добратися з Чернігова можна рейсовим автобусом.

Собор Розумовських

Собор Різдва Богородиці у Козельці люблять політики, а також молодята. Сюди їдуть вінчатися з усієї області і зі столиці. А на минулому тижні тут знову побував граф Олександр Розумовський з Відня. Він спеціально заїхав до Козельця по дорозі з Батурина до Києва. Відвідав могилу своєї пра-пра-пра Наталки Розумихи, яка була свекрухою самій цариці.

 



 

Джерело: Марина Забіян
Газета "Весть"
Категорія: Новини турбізнесу | Переглядів: 1479 | Додав: chernigovec | Теги: палац Розумовського, Качанівка, Седнів, Батурин, Слово о полку Ігоревім, Козелець, цитадель, Крути, Новгород-Сіверський, музей археології | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar