Четвер, 25-Квітня-2024, 19.49.54
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2014 » Серпень » 27 » Батурин відзначив День Незалежності України та 5-річчя з дня відкриття палацу К. Розумовського для відвідувачів
13.03.35
Батурин відзначив День Незалежності України та 5-річчя з дня відкриття палацу К. Розумовського для відвідувачів
22 серпня 2014 року з нагоди Дня Прапора, Дня Незалежності та 5-ї річниці відкриття палацу К. Розумовського відбувся науково-просвітницький захід “З жита й волошок наш прапор ясний...”. В цей день палац зустрічав кожного урочисто прикрашеним жовто-блакитними полотнами та державною символікою. Об 11-й годині над єдиним гетьманським палацом на теренах нашої держави, під урочисте виконання гімну України всіма присутніми, гордо розправив полотнище Державний Прапор України, як символ нашої сили, вірності, справедливості та милосердя, як символ нашої віри в перемогу України і українців!

В цей святковий день головне з чим звертались виступаючі: голова Бахмацької районної ради Іван Желіхівський, голова Бахмацької районної державної адміністрації Михайло Виноградов, Батуринський міський голова Леонід Душа, генеральний директор заповідника Наталія Реброва до присутніх - це прохання розуміти особливу відповідальність кожного в важкі часи, які переживає наша держава, прохання єднатися, бути сильними та мужніми, вносити свій посильний внесок в загальну справу перемоги, завжди пам’ятати тих для кого таким внеском стало життя… Пам'ять всіх, хто поклав життя на незалежність України вшанували хвилиною мовчання.

В урочистій Гетьманській залі палацу керівники району вручили паспорти громадянина України дванадцяти юним жителям Бахмацького району, які окрім паспортів отримали і подарунки.

Цей день для заповідника «Гетьманська столиця» ознаменований ще однією визначною подією — 5-річницею з дня відкриття палацу К.Розумовського для відвідування. Завідуюча відділом історії Гетьманства Алла Мотліч представила виставку, яка розповіла про головні події з життя палацу Розумовського за ці непрості п’ять років його становлення як одного із найпопулярніших музеїв нашого регіону, першими завданнями якого є вивчення та популяризація величної сторінки нашої історії та трагічної сторінки боротьби нашого народу, його кращих представників на незалежність. Запам’яталось свято і подарунками добрих друзів заповідника, з якими ми тісно співпрацюємо, які представила заступник генерального директора з наукової роботи Любов Кіяшко - це картина “Т. Шевченко в Батурині” художника Бориса Сердюка та дослідження про родину Розумовських російського вченого Сергія Розанова “Родственные связи семейства Разумовских”. В умовах не оголошеної війни з Росією такий подарунок науковця з Москви до ювілею палацу сприймається особливо.

Успішною робота колективу є завдяки великій підтримці музейної спільноти України - в цей день Гетьманська столиця складала щиру подяку колективу Національного заповідника «Чернігів стародавній», який очолює Андрій Острянко. Завдяки колегам в каплиці палацу відкрилася виставка “Відродження” - вперше в Батурині експонуються унікальні ікони одного з найкращих іконостасів ХVІІІ ст., який завдяки Кирилу Розумовському прикрасив собор Різдва Богородиці в Козельці. Виставку презентувала заступник завідуючого відділом Юлія Фурсова.

Одним із визнаних досягнень колективу заповідника за ці роки є плідна співпраця з музичними колективами нашого регіону, які традиційно долучаються до організації заходів. Хвилюючим музичним привітанням став виступ ансамблю Дитячої музичної школи №1 міста Конотоп “Ренесанс” під керівництвом Людмили Щербань, коли палац поринув в чудові звуки скрипки та флейти.

24 серпня, в День Незалежності України, батуринці, колектив заповідника зібралися на Цитаделі Батуринської фортеці у підніжжя Пам’ятника жертвам Батуринської трагедії 1708 року, на молитву за Україну, за героїв, які загинули за незалежність нашої держави, яку відправив настоятель Батуринської Свято-Покровської церкви митрофорний протоієрей о.Роман (Кривко).

" Я єсть народ, якого Правди сила ніким звойована ще не була. Яка біда мене, яка чума косила! - а сила знову розцвіла!" - повторюємо за Президентом України П.Порошенком слова П. Тичини.



Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 1318 | Додав: chernigovec | Теги: палац Розумовського, гетьманська столиця, День Незалежності, Батурин | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar