Субота, 20-Квітня-2024, 00.37.06
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2010 » Червень » 17 » Акція “7 чудес України: замки, фортеці, палаци” відбулася на Чернігівщині
21.15.19
Акція “7 чудес України: замки, фортеці, палаци” відбулася на Чернігівщині
Палац Кирила Розумовського в БатуриніЧернігівщина представила три зразки палацової архітектури у рамках Всеукраїнської акції "Сім чудес України: замки, фортеці палаци”, ініційованої Фондом заступника голови Верховної Ради Миколи Томенко "Справедлива країна”.
У ході прес-туру журналісти, разом з Миколою Томенко та народним депутатом України Валерієм Дубілем відвідали унікальні історичні об’єкти – палац Кирила Розумовського у Батурині, садибу Галаганів у Сокиринцях та історико-культурний заповідник "Качанівка”. Даний проект стартував в березні 2010 року і відтак кожна область представляє свої культурні осередки. По завершенні проекту відбудеться півфінал, де буде представлено двадцять один палацовий об’єкт. В кінцевому результаті будуть обрані сім найкращих замків (фортець і палаців).
Перебуваючи на Чернігівщині, Микола Томенко зазначив, що "навіть ті об’єкти, які не потраплять до півфіналу та фіналу акції, все одно знайдуть своє місце у довіднику, який презентують наприкінці проекту. Довідник буде оформлено у вигляді міфів та легенд та у дусі романтизму. Також усі об’єкти будуть відмічені на майбутній замково-палацовій карті України”, зазначив віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко.
Також Микола Томенко зауважив, що мета акції полягає в аналізі сучасного стану збереженості пам’яток, представленні зразків палацової архітектури та їх інвентаризації. Окрім того, організатори сподіваються привернути увагу держави до об’єктів, які знаходяться у стадії руйнації. Оскільки зараз переважна більшість історичних пам’яток реставрується за рахунок сил небайдужих людей, меценатів та благодійників.
Народний депутат України Валерій Дубіль зазначив, що завжди підтримував проекти Миколи Томенка, долучався та підтримував благодійні акції.
"Ми повинні зрозуміти, що без минулого не буває майбутнього, саме історія та традиції наших пращурів мають стати фундаментом при вихованні молодого покоління. Багато людей навіть не знають про те, що на Чернігівщині є унікальні історичні об’єкти, які по – праву можна віднести до "чудес” України. Саме ці об’єкти можуть стати додатковим поштовхом для духовного та економічного розвитку регіону. Щорічно сотні тисяч туристів відвідують столицю України – Київ, тож наше завдання створити такі умови, щоб ці туристи були зацікавлені відвідати також і Чернігівщину”.
До речі, до відтворення історико-культурного заповідника "Качанівка” залучилися і самі організатори акції "Сім чудес України: замки, фортеці палаци”. За підтримки Миколи Томенка та Валерія Дубіля у заповіднику зробили центральну паркову алею, по боках викладену сірими цеглинами, а у центрі білими, що символізує стару Качанівську легенду про "цукрову доріжку”. За свідченнями очевидців, в день весілля старшої доньки Павла Харитоненка, власника маєтку, алея від палацу до садибної церкви була усипана цукром, як символ майбутнього солодкого життя молодих. І зараз у Качанівці така традиція відродилась. Молодята крокують доріжкою до палацу, де на них чекає урочиста реєстрація шлюбу та початок солодкого життя.
По всій країні до участі в акції долучились 134 архітектурні об’єкти. Та організатори сподіваються, що в ході акції приєднаються і нові учасники. Адже у скарбниці нашої держави налічується понад три тисячі історичних об’єктів.
Кінцевою метою проекту стане розробка комплексної стратегії підтримки реконструкції та відновлення архітектурно-історичних пам’яток за рахунок державних коштів і місцевих бюджетів та коштів приватних осіб.

Джерело: Юрій Карась
Категорія: Всеукраїнські заходи | Переглядів: 3539 | Додав: chernigovec | Теги: Чернігівщина, Качанівка, Батурин, Сокиринці, 7 чудес України | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar