Субота, 20-Квітня-2024, 12.18.27
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2009 » Серпень » 30 » У Любечі відбувся ІІ відкритий фестиваль традиційної слов’янської культури та бойових єдиноборств "Київська Русь". Фоторепортаж
00.23.34
У Любечі відбувся ІІ відкритий фестиваль традиційної слов’янської культури та бойових єдиноборств "Київська Русь". Фоторепортаж
натисніть для перегляду в повному розмірі...З 28 по 29 серпня у старовинному містечку Любеч, що на Чернігівщині проходив ІІ відкритий фестиваль традиційної слов’янської культури та бойових єдиноборств "Київська Русь". Він був започаткований Чернігівською облдержадміністрацією та приурочений до Дня Незалежності України.
Головною метою фестивалю є: пропаганда історичних, культурно-мистецьких надбань Сіверського краю, народних художніх промислів, розвиток туризму, популяризація традиційних бойових видів єдиноборств.
Основні заходи фестивалю припали на 29 серпня. З самого ранку, незважаючи на спеку, тисячі людей почали приходити на стадіон, де планувалось головне дійство. Разом з місцевими жителями тут були і гості з різних міст й областей нашої держави та представники з Білорусі, Індії, Конго, Росії.
Цікава та насичена програма фестивалю своїм змістом підкреслила велич та могутність давнього Любеча – одного з найдавніших містечок доби Київської Русі, заснованого у 882 році князем Олегом. Давній Любеч відігравав важливу роль в історії українського державотворення. Саме тут відбувалися важливі військові та політичні події, які вирішували долі багатьох держав. У 1097 році, у Любечі відбувся відомий з’їзд давньоруських князів, на якому вони домовилися про припинення міжусобних війн. Тому, саме ідея єдності та братолюбства як єдиної умови могутності великої держави, успадкована з тих часів, стала головною ідеєю фестивалю «Київська Русь».
Поки йшло приготування до урочистої частини фестивалю, офіційна делегація на чолі з заступником голови Чернігівської облдержадміністрації Володимиром Приходьком, головою Чернігівської обласної ради Наталією Романовою та начальником обласного управління культури і туризму Сергієм Мойсієнком піднялись на Замкову Гору. Вони побачили театралізоване дійство та поклали квіти до пам’ятника 900-річчя Любецького з’їзду князів. Біля підніжжя Замкової гори з чашею миру в руках гостей привітали воєвода Добриня і легендарна Малуша, дочка древлянського князя Мала і майбутня мати Володимира Великого.
Після покладання квітів, офіційна делегація відправилася на екскурсію історичними місцями Любеча. У цей час на центральній площі біля Преображенської церкви відбувався конкурс дзвонарів. Одночасно на затоні проходила річкова регата, яка ще раз нагадала про те, що здавна у Любечі велося будівництво великих човнів, на яких купці плавали в різні кінці світу.
Ознайомившись з історією та туристичними об’єктами Любеча, офіційна делегація поспішила на стадіон. Тут її члени познайомилися з роботами оглядової галявини «Коло Свароже», виставкою «Містечко майстрів» та виставкою територіальних громад Чернігівського та Ріпкинського районів.
О 14 годині на центральній сцені, у супроводі музичної композиції «В ритмі віків» ансамблю ударних інструментів «Арс-Нова», відбулося урочисте відкриття святково-видовищної програми «Київська Русь».
У цей час, несподівано для глядачів фестивалю, з’явився ансамбль ім. П.Вірського, який виконав композицію «Запорожці». Після цього, відвідувачі мали змогу спостерегти неповторну майстерність учасників фестивалю. У фіналі композиції «Запорожці» учасники ансамблю ім. П.Вірського вишукувались у дві лінії і строєм вийшли на передній план поля перед центральною трибуною. На полі раптово з’явився Великий прапор України, який тримали учасники балетної групи Чернігівського народного хору. Справжньою несподіванкою стала поява з-під прапору маленького хлопчика в українському костюмі з гетьманською булавою у руці, яку він проніс до трибуни під звуки козацького маршу та передав заступнику голови облдержадміністрації В.Приходьку.
Після всіх цих яскравих дійств, у музичному супроводі ансамблю ударних інструментів «Арс-Нова», розпочався урочистий рух історичної колони «Древній Любеч» та «фестивальної колони».
Під звуки урочистих фанфар, на сцену для вітального слова було запрошено офіційних гостей фестивалю. Першим, з офіційною промовою виступив заступник голови облдержадміністрації Володимир Приходько. У своєму виступі він зазначив: «Вперше фестиваль «Київська Русь» був українським. Сьогодні ж, ви можете спостерігати як він стає міжнародним. Обласна державна адміністрація і всі ми разом працюємо над тим, щоб віддати данину Вам, шановні Любечани.
Ми, сьогодні, вдихаємо у ваші легені повітря сивої давнини. Сьогодні обласна державна адміністрація спільно з обласною Радою побачила як відбудовується Любеч.. З наступного ж року, ми приступаємо до будівництва фортеці на Замковій горі, такої фортеці, яку відкопав та реконструював Б.А. Рибаков.
Ми хочемо зробити одне – у минулому році ми здали Батурин, туди заїздить кожного дня тисячі людей, там усі мають роботу. Ви теж, любечани, заслужили на те, щоб тисячі людей поїхало до Любеча і дали вам і вашим дітям нові робочі місця.
Любеч жив – Любеч буде жити!
Любеч буде вічним, бо в ньому є душа серця», - зазначив В. Приходько.
Після того, як пролунав Державний гімн України з гарматними пострілами, офіційна делегація зайняла свої місця на трибуні. На сцені пролунала пісня фестивалю «Київська Русь» у виконанні Т.Тарасенка з Любеча.

Під час концертної програми виступили такі колективи:

- Чернігівський народний хор;
- Вокальний дует „Сябровки” (Білорусія);
- Слов'янська етно-група «Ведань Колодь» (Росія);
- Фольклорний колектив «Пенджаб» (Індія);
- Фольклорний колектив з Конго;
- Ансамбль ім. П.Вірського;
- Аматорський театр «Первоцвіт» та «Новий театр» (м. Прилуки).

Фінальну частину святково-видовищної програми завершило проведення «Бугурту» за участю клубів історичного фехтування та реконструкції м. Чернігова. Для придання поєдинків реальності було використано димові спецефекти.

Не обійшлося і без розваг!
 
Близько 15 години розпочав свою роботу «Дитячий майданчик», «Забави молодецькі» за участю клубів бойових єдиноборств та клубів історичного фехтування. Проводилися театралізовані та концертні програми за участю пісенних, музичних, хореографічних, трюкових колективів тощо. Справжньою окрасою фестивалю стали виступи театрів вогню з міста Чернігова, Києва та міста Брянськ (Росія). Це було незвичайне вогняне шоу, яке зібрало навколо себе велику кількість глядачів.
Завершив фестиваль «Київська Русь» чудовий святковий феєрверк.
 

Джерело: Воробей Валентин
Фото автора

Категорія: Всеукраїнські заходи | Переглядів: 1354 | Додав: chernigovec | Теги: Любеч, фестиваль, Київська Русь | Рейтинг: 5.0/1
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 1
avatar
1 Виктор • 10.33.36, 07-Вересня-2009
я фоткался с чурками
ComForm">
avatar