Неділя, 05-Травня-2024, 17.02.20
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2009 » Серпень » 24 » Туроператори наголосили на зменшенні комісії
15.47.55
Туроператори наголосили на зменшенні комісії
натисніть для перегляду в повному розмірі...У розпал туристичного сезону туроператори вирішили здивувати своїх партнерів несподіваним зменшенням комісії. За попередньою інформацією, до списку компаній, які вирішили змінити комісію для туругентств, увійшли: «Туртесс Тревел», «АНЕКС Тур», «Тез Тур», «Карія Тур», «Корал Тревел», «Пан Юкрейн», «Проланд», «Сам», «Пегас». Так, 30 липня на сайті компанії «Туртесс Тревел», з'явилася інформація для турагентів про те, що, починаючи з 25.08.09, компанія змінює умови комісійної програми для всіх агентств України у бік її зменшення. Призначення нової комісії проводитиметься згідно з результатами роботи агентства за минулий сезон (c 01.07.2008 по 01.07.2009). Для кожного турагентства буде прорахована індивідуальна комісія, а в залежності від кількості відправлених туристів буде нараховуватися відсоток комісійної винагороди. При цьому максимально комісія турагенту повинна скласти 11% (у випадку з оборотом відправлених Туристів понад 800 чоловік на рік).
Цілком резонно, що турагенти піддалися легкій паніці - менша комісія у туроператора, менший заробіток самого турагента і ще більш низька знижка, яку можуть запропонувати туристам. Турагенти не на жарт схвильовані тим, що за такого перебігу подій вони почнуть втрачати клієнтів, адже при наявності знижки, допустимо в 7% у ТО (туроператора), турагент не зможе дати таку ж знижку туристу.
Причиною цих нововведень туроператори називають боротьбу з демпінгом. За великим рахунком, це цілком логічно, адже за останні роки кінцевий споживач звик купувати тури зі знижкою в 10-11%, що за європейським (світовим нормам) - абсолютний нонсенс. Тури без порядної знижки для туристів просто перестали існувати. Говорячи простою мовою, туристи розбалувалися надзвичайними знижковими пропозиціями, що, в умовах фінансової кризи, абсолютно не рентабельно для компаній.
У той же час турагенти, які в результаті таких змін і перерахунків все таки будуть мати максимальний відсоток комісії у ТО, тепер будуть поставлені у більш жорсткі умови роботи. При цьому в боротьбі за додаткові відсотки комісії компанія «Туртесс Тревел» повідомляє, що тим агентствам, які пройшли сертифікацію АЛТУ (асоціаціація лідерів турбізнесу України), буде добавлено додатковий відсоток до нової комісії, але не більше 10%. При цьому думки турагентів з цього приводу розходяться. Одні вважають, що туроператори хочуть підняти рівень свого доходу за рахунок урізання комісії турагентам, інші ж стверджують, що таким чином туроператори борються з позахмарними знижками, які звикли отримувати (згодом - вимагати) туристи. В одному турагенти однодушні - такий розклад речей ще більше посилить конкуренцію на ринку. Адже турагенти, спочатку мали велику комісію у туроператора, зможуть дати і більшу знижку кінцевому споживачеві. При цьому чи будуть підтримувати даний курс інші, більш дрібні туроператори, на нинішній день поки що невідомо.
 
 
Джерело: Журнал "Турбізнес"
Категорія: Новини турбізнесу | Переглядів: 953 | Додав: chernigovec | Теги: АЛТУ, зменшення комісії турагентам | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar