Субота, 20-Квітня-2024, 01.15.59
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2009 » Серпень » 23 » На Чернігівщині обговорили практичні питання розвитку сільського туризму
12.23.36
На Чернігівщині обговорили практичні питання розвитку сільського туризму
натисніть для перегляду в повному розмірі...20 серпня поточного року, Головне управління економіки облдержадміністрації спільно з Державною організацією «Регіональний фонд підтримки підприємництва у Чернігівській області», за сприяння Управління культури і туризму облдержадміністрації та Чернігівської обласної асоціації сільського зеленого туризму провело виїзний семінар у м. Ічня за «кущовою» схемою для жителів сільської місцевості з питань ведення підприємницької діяльності на тему: «Практичні питання розвитку сільського туризму у Чернігівській області». 
Відкриваючи семінар, зі вступним словом виступив генеральний директор РФПП по Чернігівській області Андрій Лісовий. Він зазначив, що наразі, головним пріорітетом розвитку туризму у Чернігівській області є сільський зелений туризм, для якого необхідно створити необхідні умови для успішної діяльності власників садиб у цій сфері. 
В свою чергу, начальник управління економіки Ічнянської райдержадміністрації Нагорний І.І. зауважив, що сільский туризм вимагає менше капітоловкладень, ніж, наприклад, будівництво сучасного готелю. Зважаючи на статистику відвідуваності туристів таких визначних об'єктів як: дендрологічний парк «Тростянець» та Національний історико-культурний заповідник «Качанівка», а це майже 100 тис. чол. на рік – слід докласти максимум зусиль для розвитку цього напрямку в туризмі. Адже на Ічнянщині працює лише одна садиба сільського туризму - «Соколиний хутір». Для прикладу, Андрій Лісовий навів приклад практики розвитку сільського туризму на Західній Україні. Зокрема, на Закарпатті існує розгалуджена мережа цих садиб, які між собою конкурують, таким чином, знижують ціни на проживання та харчування, що в свою чергу, підвищує якість обслуговування та комфорту під час подорожі для туристів. Тому, в усіх районах нашої області необхідно створити розгалуджену та конкурентноспроможну мережу сільських садиб. 
На сьогоднішній день в Чернігівській області послуги з розміщення туристів у сільській місцевості надають понад 30 сільських садиб, що вдвічі більше ніж у 2008 році, - зазначає у своєму виступі провідний спеціаліст управління культури і туризму облдержадміністрації – Веселов П.О. Перспективними територіями для розвитку сільського туризму визнано екологічно чисті південні райони області, зокрема Ічнянський, де є багато пам'яток культурної спадщини та природно-рекреаційних об'єктів. Створення мережі таких садиб дасть можливість забезпечити невеликі населені пункти новими робочими місцями, сприятиме їхньому економічному зростанню та розбудові туристичної інфраструктури у сільській місцевості. В свою чергу, управління культури і туризму облдержадміністрації докладає максимум зусиль для популяризації сільського зеленого туризму на Чернігівщині. Закрема, на даний час видано буклети «Зелений туризм та відпочинок» (із серії «Чернігівщина туристична») та готується до друку збірник методичних рекомендацій для власників сільських садиб та повного переліку садиб сільського туризму області. 
Аналізуючи стан проблем та перспективи розвитку галузі сільського туризму в області слід зазначити, що без державної підтримки галузі, сприяння місцевих органів виконавчої влади та залученні інвестицій – галузь не зможе розвиватися швидкими темпами, як це необхідно для економіки області, - підкреслив Веселов П.О. 
Між тим, на сьогодні в області діє обласна Програма розвитку малого підприємництва на 2009-2010 роки, яку розробило Головне управління економіки облдержадміністрації спільно з РФПП по Чернігівській області. Як зазначив генеральний директор Регионального фонду підтримки підприємництва Андрій Лісовий, програма передбачає пільгове кредитування власників сільських садиб. Він пояснив, що наразі банки пропонують кредити для сільського населення під 36% річних, а фонд у свою чергу, лише 14%. Загальна сума, яку може видати фонд підприємцю дорівнює 200 тис. грн. Але ці гроші на руки не видаються підприємцю. В свою чергу, власник сільської садиби розробляє власний бізнес план для облаштування садиби, тобто необхідних матеріалів, а фонд підтримки підприємництва оплачує цей бізнес план суб'єктам підприємницької діяльності, у яких власник сільської садиби планує закупити необхідні матеріали для облаштування своєї садиби. До речі, звернутися до Регіонального фонду підтримки підприємництва можна за телефоном 65-15-12. 
Також, учасники семінару мали змогу відвідати осередок сільського зеленого туризму в Ічнянському районі – «Соколиний хутір», поспілкуватися з його власником та перейняти досвід розвитку сільського туризму. 
Окремо було організовано екскурсію до Національного історико-культурного заповідника «Качанівка», де під проводом досвідченого екскурсовода, старшого наукового співробітника відділу науково-дослідної роботи Катерини Кравченко, учасники семінару змогли ознайомитися з історією родового помістя Тарновських, оглянути палац та прогулятися парковою аллеєю до Георгіївської церкви. 
Підсумовуючи вище наведене, можна сказати, що наявність в регіоні багатих природних та соціально-культурних рекреаційних ресурсів може бути доброю основою для функціонування сільського зеленого туризму при незначних інвестиціях.
 
Джерело: Воробей Валентин

Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 1184 | Додав: chernigovec | Теги: семінар, сільський туризм | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar