Субота, 11-Травня-2024, 21.25.19
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2009 » Липень » 18 » Підбито підсумки весняно-літнього туристичного сезону у Чернігові
11.46.16
Підбито підсумки весняно-літнього туристичного сезону у Чернігові
натисніть для перегляду в повному розмірі...Аналізуючи статистичні дані щодо відвідуваності пам’яток та музейних експозицій, можна визначити найбільш відвідувані місяці року. Як правило, перший «пік» туризму припадає на травень-червень, другий — на вересень-жовтень. Наприклад, у 2008 р. пам’ятки та експозиції Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» відвідало:
- у травні — 47009 чол. (проведено екскурсій — 463);
- у червні — 33115 чол. (465);
- у липні — 18604 чол. (287);
- у серпні — 19525 чол. (251);
- у вересні — 26448 чол. (327);
- у жовтні — 43082 чол. (563);
- у листопаді — 21384 чол. (284).
Минулого року у Чернігові спостерігалася значна туристична активність. Зокрема, у 2008 р. в заповіднику було 258068 відвідувачів (проведено 3467 екскурсій), а в 2007 р. — 214659 чол. (2669 екскурсій).
Цифри приємні і багатообіцяючі. За «сухою» статистикою повсякденна робота: участь у міжнародних і регіональних туристичних ярмарках, популяризація пам’яток в засобах масової інформації та на веб-сайтах, видання рекламних буклетів, співпраця з туристичними фірмами тощо.
На зростання кількості туристів також вплинуло і збільшення у 2008 році іноземних туристів в Україні. Наша держава стала своєрідним раєм для іноземців, минулого року її відвідало 25 мільйонів гостей з-за кордону. Як не дивно, допомогло падіння гривні. Адже квитки до України подешевшали. Хоча, у бізнесових справах до нас стало менше їздити іноземців, але на відпочинок — навпаки. Інтуристів насамперед приваблюють ті місця, де є все для мандрівників і за помірними цінами. Найбільш відвідуванішим був Західний регіон країни. На жаль, у Чернігів мало їде туристів із Європи, в основному до нас прямують шанувальники старовини і мистецтва із Росії, Білорусі (в останні роки відвідчувається зростання активності білорусів щодо співпраці у туризмі як на регіональному рівні, так і всеукраїнському). Нечисленні групи туристів приїздять до нашого міста із США, Канади, Італії, Франції, Японії та інших країн. Одна з проблем — відсутність туристичної інфраструктури. Роками розповідаємо про потребу будівництва сучасних готелів, баз відпочинку, кафе, санітарно-гігієнічної складової (вибачайте — туалетів), але далі розмов справи не йдуть. А втрачаємо ми всі: і музейні установи, і місто, і його мешканці. Бо, не хочемо заробити на туризмі — пріоритетному напрямку розвитку Чернігова.
У 2009 році наслідки економічної кризи вже відчуваються. Українці починають економити на туризмі. Так, на початку 2009 року туристичні фірми, і чернігівські також, серйозно захвилювалися. Кількість подорожувальників почала зменшуватися. У Чернігові в першому кварталі майже не було дитячих туристичних груп. Хоча, у квітні та травні значно зросла кількість відвідувачів музейних об’єктів. Так, у першому кварталі 2009 р. пам’ятки архітектури та виставки заповідника «Чернігів стародавній» відвідало 20942 чол. (419 екскурсій), а у другому кварталі — 93255 чол. (1206).
Протягом березня-червня діяла виставка голограм «Скарби України» із фондів Києво-Печерського заповіднику. Її відвідало близько 4 тисяч чоловік, в основному — чернігівські школярі. Організація подібних виставок сприяє й популяризації пам’яток та музейних колекцій. Не випадково Національний заповідник «Чернігів стародавній» цього року запланував частіше проводити різноманітні виставки та культурницькі заходи. Так, у 2009 р. відкрито вже кілька виставок, зокрема ікон «Відроджені шедеври», картин художника Василя Корчинського «З народних джерел», творчих робіт А.Карнабіда в Щорському історичному музеї та у Києві в галереї «Печерська» Культорологічного центру Українського товариства охорони пам’яток історії та культури. Відновлена та доповнена експозиція народних ікон в Колегіумі. Тут, до речі, 17 липня відкрита цікава виставка виробів з дерева «Чарівний різець».
Разом з тим, заповідник готується й до відзначення визначної дати — 940-річчя Антонієвих печер, передбачено організацію різноманітних наукових заходів, відкриття виставок.
Яким буде осінньо-зимовий туристичний сезон — сказати важко. Багато залежить від економічної ситуації в Україні. На жаль, зараз спостерігається спад туристичної активності. Здебільшого приїздять у Чернігів малочисельні групи.
Великі сподівання на чемпіонат Європи з футболу Євро-2012, є надії отримати туристичний ефект за рахунок іноземців. Хоча, є думка, що учасники та глядачі спортивних змагань не є споживачами екскурсій, їх не дуже цікавлять музеї та історичні пам’ятки.
Проте, поживемо-побачимо...

Джерело: Чернігів Стародавній


Категорія: Новини турбізнесу | Переглядів: 911 | Додав: chernigovec | Теги: Чернігів Стародавній, туристичний сезон, підсумки | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar