Субота, 27-Квітня-2024, 02.13.42
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2009 » Липень » 17 » Міжнародний фестиваль культури та історії «Парк Київська Русь»
10.16.03
Міжнародний фестиваль культури та історії «Парк Київська Русь»
натисніть для перегляду в повному розмірі...16 липня у с. Копачів, Обухівського району Київської області, у рамках підготовки до II Міжнародного фестивалю культури та історії «Парк Київська Русь» - унікальне середньовічне видовище «Билини стародавнього Києва» відбулося театралізоване «Свято Середньовіччя», організоване благодійною організацією «Слов'янський фонд».
   Учасники дійства, серед яких Наталія Сумська, Ніна Ільїна, Раїса Недашківська та багато інших відомих людей досхочу настрілялись з традиційного луку, послухали виступ фольклорного колективу «Оберіг» з обрядовою виставою «Серпень. Жнивень. Хлібосол», і, головне, відчули незабутню атмосферу Давнього Києва.
   За словами автора проекту «Парк Київська Русь» - Центру культури та історії Київської Русі, президента благодійної організації «Слов'янський фонд» Володимира Янченко - «Свято середньовіччя» - один з етапів підготовки до II Міжнародного фестивалю «Парк Київська Русь». У травні вже був проведений закритий фестиваль клубів історичної реконструкції з різних країн по 9-1 1 століттям - «Київ Град 2009».
   «Ми зараз активно готуємось до фестивалю, який відбудеться 22-23 серпня у ПКР. Оскільки вже зараз, у липні, дуже багато людей бажають приїхати до «Парку Київська Русь», тому ми вирішили трохи відкрити завісу таємничості і малу часточку того, що готуємо, показати. Не буду розповідати про всі сюрпризи організаторів. Скажу лише, що середньовічні битви богатирів; турніри й змагання дружинників; кінні театри каскадерів; демонстрація історичних народних звичаїв і обрядів та давньослов'янський бенкет будуть точно. Готуємось серйозно! Вже зараз можна сказати, що більш грандіозного фестивалю, ніж «Парк Київська Русь - унікальне середньовічне видовище «Билини стародавнього Києва», Україна ще не бачила», - сказав Янченко.
   За словами заступника міністра економіки України Валерія Мунтіяна, проведення таких унікальних фестивалів, як «Парк Київська Русь», вносить великий вклад в формування патріотизму і підвищення громадянської свідомості. «Нація, яка пам'ятає своє історичне коріння, підтримує культурні традиції, має майбутнє. І це вселяє надію, - сказав Валерій Мунтіян. - Сила нашого народу в духовному відродженні. Бо саме через духовність ми можемо збудувати сильну державу, яка буде конкурентоспроможною в світі».
   Довідка: Центр культури та історії Київської Русі «Парк Київська Русь» - унікальний проект благодійної організації «Слов'янський фонд» розташовується в с. Копачів Обухівського району Київської області, Україна, в 34 км від Києва. Зміст проекту: створення Центру культури та історії Київської Русі шляхом відтворення образу Дитинця Древнього Києва у розмірі оригіналу та створення атмосфери Київської Русі 5-13 століть на основі наукових матеріалів
   На території реалізації проекту традиційно проводиться Міжнародний фестиваль культури та історії «Парк Київська Русь» — унікальне середньовічне видовище «Билини Стародавнього Києва». Цього року благодійна організація «Слов'янський фонд» і компанія «Град Кия» при підтримці Міністерства культури і туризму України представляє фестиваль до Дня незалежності - 22-23 серпня.

Джерело: Турмир.com
Категорія: Всеукраїнські заходи | Переглядів: 1187 | Додав: chernigovec | Теги: історія, фестиваль культури, билини стародавнього Києва, Парк Київська Русь | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar