Четвер, 02-Травня-2024, 02.49.35
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2009 » Липень » 9 » В Україні кількість іноземних туристів не збільшується у порівнянні з минулим роком
20.45.59
В Україні кількість іноземних туристів не збільшується у порівнянні з минулим роком
натисніть для перегляду в повному розмірі...Кількість іноземних туристів, які вирішили відвідати Україну, за останній квартал зросла на 30-50%, кажуть одні туроператори. Число подорожуючих закордонних мандрівників не змінилося за останній рік, спростовують інші туркомпанії. Що насправді відбувається на ринку в'їзного туризму, розібралася UTG.
Про те, що іноземців, які хочуть побувати в Україні, стає все більше, кореспондентові UTG розповідали представники багатьох туркомпаній.
«Можу сказати, що кількість туристів, які бажають відвідати Україну, щороку зростає. Більш того, у нашій фірмі постійно розширюється перелік держав, з яких до нас їдуть туристи: щорічно додається 2-3 країни », - говорить Руслан Мірошниченко, директор туристичної компанії «КраїнаUA». Для довідки: за даними експертів туристичної галузі, кількість іноземних туристів, які приїжджають в Україну, щорічно «підскакує» приблизно на 20%.
Голова правління компанії «Інтурс-Київ» Мирон Лукасевич підтверджує: «Інтерес до України з боку іноземних туристів завжди був високий. По крайній мірі, на ярмарку в Лондоні нашій країні приділялася підвищена увага. У той же час кількість українських стендів на різноманітних міжнародних ярмарках, на жаль, падає ». За словами нашого співрозмовника, компаній, які займаються в'їзним туризмом, стає менше. Нині на ринку близько 50 фірм, які працюють на ниві туризму. «Для тих компаній, які тільки виходять на ринок, в'їзний туризм фінансово невигідний. Ті, хто давно працюють з цим «шматком» туристичного пирога, мають свою долю, свої старі контакти. Вони почуваються непогано », - уточнює пан Лукасевич.
Оператори ринку в'їзного туризму відзначають: рентабельність їх бізнесу дуже невисока, в рази менше, ніж у тих, хто займається виїзним туризмом. Правда, називати конкретні цифри гравці ринку в'їзного туризму не хочуть. Кажуть, комерційна таємниця ...

Вони нас люблять!

Руслан Мірошниченко стверджує, що найбільше туристів прибуває в Україну з Росії та Білорусії - приблизно 80-85% від усіх приїжджих. «Причому ті ж росіяни останнім часом вкрай «прониклись» відпочинком в Карпатах - деякі тамтешні готелі на 80-90% заповнені саме ними», - уточнює він.
За даними Мирошниченко, 8-10% туристів приїжджає в Україну з Прибалтики. Жителів прибалтійських країн в основному цікавлять Крим та Київ.
А от туристи з Польщі, Німеччини, Франції, Ізраїлю, США та Канади - в меншості, як стверджує Руслан Мірошниченко. «Їх кількість у загальному обсязі прибулих складає близько 5%. При цьому, як правило, це груповий або корпоративний туризм. Думаю, що мандрівники з названих країн поки занадто мало знають про Україну та просто бояться їхати сюди самі, на відміну від тих же росіян, білорусів чи прибалтів, у яких індивідуальний туризм в Україну досить розвинений. Що стосується мандрівників з південних західноєвропейських країн (Іспанії, Італії), то їх кількість зовсім мізерна», - констатує пан Мірошниченко.
У свою чергу Мирон Лукасевич говорить, що основна маса туристів їде в Україну все-таки з Німеччини та Польщі, досить багато голландців та французів. «Як правило, це організований туризм. Що стосується росіян, то вони вкрай рідко замовляють собі поїздку в Україну через туркомпанії », - наполягає пан Лукасевич.
А в туристичній компанії «Євростандарт» відзначають, що основний потік туристів їде до нас з Польщі та Туреччини. «В основному це груповий туризм. Я б навіть сказала - корпоративний», - розповідає представниця «Євростандарт».

БУЛО І БУДЕ
 
Як би там не було, Руслан Мірошниченко впевнений, що кількість туристів, які бажають відвідати Україну, в майбутньому тільки зросте, незважаючи на те, що держава дуже мало робить для розкрутки нашої країни. «Не можу сказати точно, на скільки відсотків збільшиться цей показник до кінця року, просто не хотілося б бути голослівним», - уточнює він.
Своє небажання робити які-небудь прогнози Руслан Мірошниченко аргументує: «Справа в тому, що коли почалася криза, всі очікували, що з-за падіння гривні кількість туристів, які мають на руках євро чи долари, зросте мінімум в два рази. Мовляв, їм набагато дешевше буде відпочити в Україні, ніж на своїх місцевих рів'єрах». Але, наприклад, за квітень-травень, за словами Руслана Мірошниченко, іноземних туристів, які приїхали в Україну, стало больше не в два рази, а лише на 30-40% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. «Хоча є всі передумови вважати, що завдяки літньому сезону до кінця року ми зможемо вийти на 100%-ве збільшення продажів у порівнянні з торішнім. Ще раз підкреслю: зростання це можливе буде саме завдяки західноєвропейським чи американським і канадським туристам », - підкреслює Руслан Мірошниченко.
У представництві великої київської компанії, яка займається в тому числі і в'їзним туризмом, UTG розповіли, що їх продажи з приймаючого туризму за березень-травень зросли на 40-50% у порівнянні з тим же періодом минулого року. «Влітку кількість іноземних туристів однозначно зросте. У нас вже зараз є групові замовлення на літо з Німеччини. Як бачимо, свою роль тут дійсно відіграло падіння гривні», - вважають наші співрозмовники.
Втім, представники не всіх компаній, з якими розмовляв кореспондент UTG, погоджувалися з такою оцінкою наслідків фінансової кризи.
«Не можу сказати, що фінансова криза та супутнє йому падіння гривні як-то позитивно позначилися на потоці зарубіжних туристів. Незважаючи на те, що робилися прогнози про збільшення числа «доларових і еврових» туристів, іноземних мандрівників до нас приїжджає приблизно стільки ж, як і в минулому році. Хоча потрібно дочекатися кінця звітного періоду, тоді можна буде говорити про це більш точно», - зазначає Мирон Лукасевич. «Не можна сказати, що кількість іноземних туристів різко зросте після кризи», - дотримуються цієї ж думки в туркомпанії «Євростандарт».
За словами Мирона Лукасевича, на інтерес мандрівників до України по-справжньому впливає не можливість дешево відпочити, а різноманітні спортивні заходи і перемоги українських спортсменів. «Саме завдяки їм про нашу країну починають дізнаватися за кордоном. А можливості у нас чудові, є безліч мальовничих куточків, куди іноземним мандрівникам було б цікаво поїхати. Хоча, знов-таки, для цього потрібні як мінімум хороші дороги», - констатує голова правління компанії «Інтурс-Київ».
У «Євростандарті» в свою чергу уточнюють: «Україна - це досить молодий напрямок для іноземців. Вважаємо, що про яку-небудь масову популяризацію нашої країни можна буде говорити приблизно через два роки ».
 
Джерело: Андрій Федоров 
Категорія: Новини турбізнесу | Переглядів: 1508 | Додав: chernigovec | Теги: Україна, UTG, Євростандарт, іноземці, мандрівники, в'їзний туризм | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar