Четвер, 02-Травня-2024, 06.06.02
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2009 » Червень » 30 » Сто чесних способів вилучення грошей у туристів в готелях
14.57.10
Сто чесних способів вилучення грошей у туристів в готелях
натисніть для перегляду в повному розмірі...В умовах кризи власники готелів не відстають від авіаперевізників у винаході все нових способів вилучення грошей у своїх клієнтів. За даними компанії PricewaterhouseCoopers, приховані платежі щорічно додають до доходів готелів близько двох мільйонів доларів.
Міні-бар та інші радості для живота.

Безумовно, більшість туристів, хоча б раз їдуть куди-небудь, крім «ALL INCLUSIVE» турции або Єгипту, знають, що за поглинання вмісту міні-барів в готелі треба платити. Причому платити рази в два-три більше, ніж за аналогічні напої, що продаються в околишніх магазинах. Тепер технології шагнули вперед, і найбільш просунуті холодильні агрегати обладнані датчиками, відслідковуються вилучення банки або пляшки зі свого законного місця. Таким чином, навіть якщо ви просто візьмете баночку, щоб її розглянути, а потім поставити на місце, існує ймовірність, що при виїзді з готелю вам пред'являть рахунок за користування міні-баром. Можливо, ця міра спрямована проти винахідливих постояльців, які проколюють баночки знизу гострим предметом, випивають їх вміст, а потім, налив туди води заклеюють дірку жуйку. Щоб виявити підступ, персоналу треба перевіряти кожну ємність, чого, природно, ніхто робити не бажає.
Ще одним джерелом доходів іноді є чайні та кавові пакетики, здавалося б, люб'язно покладені поряд з чайником в номері. Вони можуть бути як платні, так і безкоштовні. Причому іноді готель може стягувати плату за каву і не стягувати її за чай. Щоб не платити по долару за кожну чашку, треба уважно читати інформацію про умови використання додаткових послуг, яку зазвичай можна знайти поблизу. Чіпси, горішки і прочая закуска є платною практично завжди.
Засоби зв'язку
Всесвітня мережа добралася до самих віддалених куточків цивілізації, і більшість готелів поспішає вказати в списку своїх послуг «безкоштовний доступ в інтернет». Однак, якщо придивитися уважніше, то платити не доведеться, тільки якщо ви будете користуватися ним в лобі або на рецепції готелю, прийшовши туди зі своїм ноутбуком. Побажавши ж побувати в інтернеті, не залишаючи номер, ви виявите, що навіть при наявності там wi-fi сигналу, для підключення потрібно прийняти якісь «Умови». Ось ці умови слід читати уважно, оскільки зазвичай після стандартних фраз «Обіцяю не поширювати інформацію, що суперечить законодавству» і тому подібного слід вартість послуги, яку потім запишуть на ваш рахунок.
Телевізор
Звичайно ж, сам телевізор в номері абсолютно безкоштовний. Але ось деякі програми, які ви виявите, бездумно перебираючи кнопки на пульті, можуть виявитися дуже дорогими. Деякі готелі ухітряются списувати гроші навіть за перегляд трейлерів до фільмів, трансльовані по платним каналам. Так що, якщо ви в принципі не збираєтеся дивитися телевізор за гроші на відпочинок, попросіть відключити в вашому номері цю послугу. Оскільки трапляються випадки як випадкового включення «не тієї програми», так і «помилкового» вимоги грошей за перегляд передач «для дорослих». Якщо ви на 100% упевнені, що подібні канали не дивилися - сміливо вимагайте деталізацію. Зазвичай з'ясовується, що час перегляду загадковим чином збігається з часом прибирання кімнат. До речі, аналогічні вимоги іноді йдуть за нібито «куріння» в некурящих номерах або за телефонні дзвінки, які ніхто не робив.
Чайові
Нерідко ресторани готелів, що працюють на платній основі, відразу включають в рахунок чайові. Тому, вечері в готелі, варто уважно дивитися на те, що перераховано в чеку. Може бути, залишати 10% понад суми рахунку зовсім не варто.
Інші «дрібниці»
Якщо ви звикли бронювати готелі самостійно через інтернет, варто дуже уважно перевіряти виставлений рахунок ще до оплати. К примеру, подорожуючи великою компанією і замовляючи відразу кілька кімнат, варто переконатися, чи не з'явилися в рахунку додаткова рядок «за бронювання блоку номерів». Це тільки вам здається, що готелі вигідно продати відразу багато місць. Керівництво готелю може вважати по-іншому. Втім, саме це питання звичайно можна вирішити шляхом переговорів.
Іноді в рахунку на оплату можна виявити «податок на електроенергію». Причому плата стягується незалежно від того, користуєтеся ви кондиціонером і освітленням у номері.
Виявивши під дверима свого номера ранкову газету, не поспішайте її брати. Трохи буде цікаво читання новин про чужій країні на нерідній мовою. Зате цікавість може обійтися ще в пару-трійку доларів.
Винахідливість хотельеров в усьому світі не знає кордонів. Можна зіткнутися з додатковими платежами за наявність сейфа в номері, за вид з вікна на квітучий рожевий сад, за зайве рушник, принесене біч-боєм на пляжі. Візьміть собі за правило за будь-якого пропозиції від персоналу готелю, при якому у вас цікавляться номером кімнати, спочатку дізнаватися про можливу вартості «люб'язності». Крім того, незайвим буде в самому початку відпочинку ознайомитися зі змістом брошури про послуги готелю, яка зазвичай присутня в кожному номері. При виїзді з готелю постарайтеся здавати ключі від кімнати не в останній момент, коли таксі або автобус вже чекають у дверей, а трохи заздалегідь. Тоді у вас буде деякий час на те, щоб перевірити виставлений рахунок і, посилаючись на нерозуміння, невинно поцікавитися у менеджера, за що необхідно платити додаткові 50-200 доларів.
Повернувшись додому, не переставав контролювати стан свого банківського рахунку, якщо готель був оплачений прив'язаною до нього пластиковою карткою. Навіть в цивілізованих європейських країнах бували випадки, коли готель постфактум знімала з рахунку постояльцям сотні доларів за пошкоджену нібито за його вини меблі або сантехніку. Ви ніяких рахунків не підписували, тому сміливо просите банк заблокувати платіж.


Джерело http://www.tourua.com/
Категорія: Новини турбізнесу | Переглядів: 1128 | Додав: chernigovec | Теги: вилучення грошей, готелі, туризм | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar