Понеділок, 13-Травня-2024, 11.18.10
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2009 » Червень » 14 » Архітектурно-містобудівна рада підтримала Генеральний план розвитку Національного заповідника «Чернігів стародавній»
22.15.09
Архітектурно-містобудівна рада підтримала Генеральний план розвитку Національного заповідника «Чернігів стародавній»
натисніть для перегляду в повному розмірі...9 червня на засіданні архітектурно-містобудівної ради розглядався генеральний план розвитку Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» з визначенням меж та зон охорони пам’яток заповідника. Чернігів має визначну цінність не лише як історичне місто. Тут збереглися унікальні пам’ятки архітектури та містобудування, а також архітектурно-ландшафтний комплекс, що послідовно формувався упродовж тисячоліття і дійшов до наших днів у високому ступені збереженості.
Ми пишаємось величністю храмів, красою церков, історією Чернігова. Але чи зможемо ми зберегти все це, створене поколіннями чернігівців?
У генеральному плані заповідника не лише описуються пам’ятки міста, а також передбачено і заходи щодо їх збереження та музеєфікації. Зазначений документ цінний також тим, що в ньому визначаються межі та зони охорони пам’яток, передбачено й зони регулювання забудови.
Працювали над генпланом розвитку Національного заповідника «Чернігів стародавній» на замовлення Міністерства регіонального розвитку та будівництва досвідчені фахівці: науковці та архітектори Науково-дослідного інституту пам’яткоохоронних досліджень Міністерства культури та туризму України, Українського державного науково-дослідного інституту проектування міст «Діпромісто» та Державної служби з питань національної культурної спадщини.
Про особливості генерального плану на архітектурно-містобудівній раді розповідали Тимур Боровський, заступник директора з наукової роботи НДІ пам’ятоохоронних досліджень, кандидат історичних наук та Юрій Соболь, генеральний директор Національного заповідника «Чернігів стародавній». Запитань було чимало, але члени архітектурно-містобудівної ради підтримали генплан заповідника одноголосно.
Враховуючи, що генеральний план розвитку Національного заповідника «Чернігів стародавній» є регуляторним актом, відповідно до чинного законодавства його необхідно обговорити на громадських слуханнях за участю мешканців Чернігова. А вже потім його буде винесено на розгляд сесії міської ради.
Прийняття зазначеного документа є єдиним можливим засобом збереження та раціонального використання пам’яток і об’єктів культурної спадщини Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній».
19 червня, у п’ятницю, об 11.00 в залі засідань міської ради відбудуться громадські слухання, на яких заплановано розглянути генеральний план розвитку Національного заповідника «Чернігів стародавній».
Запрошуються всі чернігівці, хто шанує наше стародавнє місто і турбується про збереження його пам’яток та примножує історію славного Чернігова.

З собою необхідно обов’язково мати паспорт.
Джерело: Сергій Черняков
 
Категорія: Події міста | Переглядів: 1040 | Додав: chernigovec | Теги: Чернігів Стародавній, Сергій Черняков, Генеральний план | Рейтинг: 5.0/1
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 1
avatar
ComForm">
avatar