Неділя, 28-Квітня-2024, 01.39.02
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2009 » Червень » 13 » «Новини турбізнесу» про міжрегіональний туристичний форум «Чернігівщина-туристична - 2009»
23.38.06
«Новини турбізнесу» про міжрегіональний туристичний форум «Чернігівщина-туристична - 2009»

натисніть для перегляду в повному розмірі...Нещодавно, відомий на теренах України туристичний журнал «Новини турбізнесу» на своїх сторінках оприлюднив статтю під назвою «Міжрегіональний туристичний форум «Чернігівщина туристична - 2009»». З огладу на це, подаємо до вашої уваги повний текст матеріалу.

29-30 квітня Чернігів приймав велику кількість гостей і учасників міжрегіонального туристичного форуму «Чернігівщина туристична 2009».

Організатором цієї яскравої події в житті міста виступило управління культури і туризму облдержадміністрації.

Місце для розміщення гостей надали готельно-туристичні комплекси «Придеснянський» і «Брянськ» - чудові заклади для відпочинку, розваг і оздоровлення на березі Десни. Серед запрошених була також кореспондент «НТБ».

29 квітня о 12 годині відбулося офіційне відкриття виставки в Експоцентрі Чернігівської торгово-промислової палати «Чернігівщина туристична 2009». Основна мета виставки – популяризація туристичного потенціалу Чернігівщини та інших регіонів України, налагодження співробітництва, обміну досвідом та пошуку партнерів для формування та реалізації інноваційних ідей, активізації маркетингової та інвестиційної політики, встановлення ділових контактів, в тому числі з іноземними партнерами напередодні проведення в Україні фінальної частини чемпіонату з футболу «Євро-2012».

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус привітала всіх учасників та гостей форуму, побажала яскравих вражень, успіхів та плідних ділових контактів. Також зазначила, чо поняття «туризм» включає в себе не лише подорожі і відпочинок, а водночас є важливим чинником зміцнення добробуту регіонів, дружніх взаємин між регіонами, збереження навколишнього середовища та історико-культурної спадщини. Хорошого настрою всі присутнім своїми танцями і співом додав виступ місцевого колективу народної самодіяльності.

Учасниками виставки були всі регіони Чернігівської області, а також представники з багатьох інших областей – Київської, Полтавської, Івано-Франківської, Запорізької, Закарпатської, Сумської, Херсонської та ін., завітали навіть гості з Гомеля. Всі бажаючі могли ознайомитися з експозиційними стендами музеїв, заповідників, туристичним і рекреаційним потенціалом районів та міст Сіверщини та інших регіонів України, санаторіїв, готелів, баз відпочинку, туристичних фірм, магазинів туристичного спорядження.

Близько другої години учасники виставки (туристичні оператори і фірми, керівники відділів управлінь культури і туризму, міських рад, власники садиб тощо) переїхали до ГТК «Придеснянський», де після брейк-кафи в конференц-залі комплексу відбулося засідання круглого столу на тему «Стан, проблеми та перспективи розвитку туристичної галузі в регіонах». Проводив засідання начальник управління культури і туризму в Чернігівській області Сергій Михайлович Мойсієнко. Всі присутні переглянули діафільм і, завдяки коментаріям Сергія Михайловича, ознайомились з багатим туристичним потенціалом, історико-культурними місцями Сіверщини. Також всі учасники круглого столу мали змогу виступити зі своїми докладами, поділитися проблемами розвитку туризму в своєму регіоні чи висловити побажання.

Далі була оглядова двохгодинна екскурсія по Чернігову для гостей Форуму з інших областей. В цей час, в цьому ж конференц-залі, проходило секційне засідання на тему «Перспективи розвитку сільського зеленого туризму в області. Нормативно-правова база». Голова комісії екологічного маркування садиб спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні Володимир Васильович Триліс давав відповіді на запитання присутніх. Розглядалися питання щодо розвитку сільського і екологічного туризму на Україні, проблеми аналізу конкурентноздатності і як взагалі правильно організувати свою діяльність власникам садиб відповідно до вимог законодавства. В ході засідання власники садиб сільського зеленого туризму змогли поспілкуватися між собою і обмінятися досвідом, більш детально обговорити нормативно-правову базу сільського туризму в Україні.

Цікавої була екскурсія по Чернігову для гостей  міста в супроводі старшого наукового працівника Чернігівського історичного музею ім. В.Тарновського Олени Ісаєнко. В комфортабельному автобусі учасники форуму  подорожували вулицями старовинного міста, з захопленням розглядаючи його краєвиди. Спочатку автобус з туристами відвідав так званий Вал – улюблене місце відпочинку чернігівців протягом майже двох століть. Як парк він закладений ще у середині XIX, а на межі XIX – XX ст. вздовж Валу на лафетах встановили 12 гармат, що стали символом Чернігова. Саме тут розміщені Спаський та Борисоглібський собори, будинок колегіуму, Чернігівський історичний музей ім. В.Тарновського і художній музей та інші пам'ятки історії та культури.

Далі була екскурсія до Антонієвих печер XI- XVIII ст. – комплексу підземних споруд, що складається з церков святого Антонія, святого Феодосія Тотемського, Ніколи Святенника, каплиці з похованнями, келії Антонія та кімітрії, сполучених між собою галереями. Варто зазначити, що всі приміщення знаходяться на розташованих одне над одним чотирьох рівнях, а загальна протяжність печер майже 350 м. Екскурсовод розповідав багато цікавих легенд та переказів, пов'язаних з історією утворення цих печер і привидами, що їх охороняють. Також існує думка, що печери мають дуже сильну енергетику, іноді сюди приїжджають з метою зцілитися душевно та тілесно.

Наступного дня туристичного форуму проходив рекламно-інформаційних тур по визначних місцях Чернігівщини за маршрутом Чернігів-Батурин-«Ганнина Пустинь»-Крути-Чернігів. Близько 8-ї години учасники зустрілись біля екскурсійного автобусу, що прибув до ГТК «Придеснянський», щоб знову вирушити в подорож.

Переїзд до Батурина тривав майже 2 години, але сумувати не довелося завдяки екскурсоводу Вікторії Мудрицькій. Вона цікаво розповідала про Чернігів, його визначні місця, історію, а також пам'ятні місця області, які ми мали незабаром побачити.

В Батурині на нас чекала екскурсія по національному заповіднику «Гетьманська столиця». Спочатку відвідали палац К.Г.Розумовського – великий палацово-паркових комплекс, споруджений у 1799-1803 рр. На замовлення К.Г.Розумовського на околиці Батурина за проектом архітектора Ч.Камерона. Хочеться зазначити, що палац просто вразив своєю помпезністю і багатим внутрішнім оздобленням.

Далі – подорож до Цитаделі Батуринської фортеці. Ця історична пам'ятка була відновлена в 2008 р. і включає в себе фрагменти оборонних стін із в'їзною брамою та баштами, Гетьманський будинок, Гетьманську скарбницю і дерев'яну церкву Воскресіння Господнього.

Після Батурина відвідали «Ганнину Пустинь» - історико-меморіальний музей-заповідник П.Куліша, розташований на території відродженої садиби Білозерських-Кулішів на мальовничому хуторі Мотронівка Борзнянського району. Учасники побували в садибі-музеї, прогулялись в супроводі екскурсовода по впорядкованій території, відвідали могили подружжя П.Куліша і Г.Барвінок та В.Білозерського, каплицю з іконою Св. Пантелеймона-цілителя.

Останьою зупинкою подорожуючих був меморіальний комплекс «Пам'яті героїв Крут», відкриття якого відбулося в 2006 р. за участі Президента України. Тут, на залізничній станції 29 січня 1918 р. стався бій між київськими студентами і військами Червоної армії. Нагадують про ті трагічні події створені скульптурні композиції «Колона» і «Шинель», а також вагони-музеї двох потягів.

Велика подяка організаторам форуму – управлінню культури і туризму в Чернігівській області, а також приймаючим готелям, і взагалі, всьому гостинному Сіверскому краю за прекрасно проведений час, за приємне спілкування і набутий досвід. Бажаємо процвітання туристичній сфері – і це неодмінно буде, тому що в ході форуму всі переконались, що Чернігівщина дійсно має величезний туристичний потенціал, який потрібно розвивати.

 

Лариса Дорошенко

«Новини турбізнесу»

Категорія: Новини турбізнесу | Переглядів: 1107 | Додав: chernigovec | Теги: Чернігівщина-туристична 2009, сільський туризм, новини турибізнесу, міжрегіональний форум, туризм | Рейтинг: 5.0/1
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar