Вівторок, 16-Квітня-2024, 16.25.46
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2009 » Лютий » 27 » Лідія Міщенко з Борзни отримала премію Всеукраїнського конкурсу "Золотий лелека"
16.49.41
Лідія Міщенко з Борзни отримала премію Всеукраїнського конкурсу "Золотий лелека"

натисніть для перегляду в повному розмірі...У Києві нагородили лауреатів Другого Всеукраїнського конкурсу на кращі твори для дітей молодшого, середнього та старшого шкільного віку "Золотий лелека".
   Конкурс, організований Першим Національним телеканалом, видавництвом "Грані-Т" та Східно-Європейським банком, проводиться у трьох номінаціях.
   Партнерами є Українське національне інформаційне агентство - УКРІНФОРМ, книгарня "Є", журнал "Барвінок"; медіа-партнерами - газети "День", "Україна молода", "Літературна Україна" та Національна радіокомпанія України.
"Вірю, що при такій команді, яку ми маємо нині, - і організаторів, і партнерів, і журі, членами якого є відомі письменники, науковці, діячі мистецтв, наша благородна птаха - "Золотий лелека" - злітатиме дедалі вище", - підкреслив на урочистій церемонії нагородження лауреатів конкурсу, що відбулася вчорашнього вечора у галереї "Лавра", голова журі Микола Гриценко, лауреат численних літературних премій, член Національної спілки письменників України.

   Він наголосив, що "Золотий лелека" - це стабільний конкурс, оскільки успішно триває і оголошений вже втретє, незважаючи на нестабільний час. Не менш важливо, що кількість людей, які надають на нього свої твори, не зменшується. "Це говорить про те, що у нас дуже багато хороших авторів, а також про довіру до конкурсу. Але найважливіша ознака - це відкриття імен. І тут, серед відомих, ми почуємо і абсолютно невідомі імена", - сказав Микола Гриценко. Він поінформував, що на Другий Всеукраїнського конкурс "Золотий лелека" було надіслано 1235 оригінальних творів з усіх регіонів України.
   У номінації "молодший шкільний вік" на церемонії було нагороджено: Івана Андрусяка (Київ) за повість "Хто боїться зайчиків?" - І премія; Наталію Зубрицьку (Львів) за збірку повістей "Королева дощу" - ІІ премія; Тетяну Бехтер (Полтавська обл., смт. Велика Багачка) за повість "Цариця Землина" - ІІІ премія.
   У номінації "середній шкільний вік" лауреатами конкурсу "Золотий лелека - 2008" стали: Надія Гуменюк (Луцьк) за повість "Таємниця Княжої гори" - І премія; Оксана Лущевська, Валентина Вздульська, Ксенія Сахацька, Зоя Жук (Київ) за збірку "Різдвяні повісті" - ІІ премія; Павло Кущ (Донецьк) за повість "Метеорит" - ІІІ премія.
   У номінації "старший шкільний вік" перемогли: Олена Крижанівська (Київ) за повість "Мідне свічадо" - І премія; Лідія Міщенко (Чернігівська обл., м. Борзна) за повість "Верес" - ІІ премія; Оксана Радушинська (Хмельницька обл., м.Старокостянтинів) за повість "Любавонька і чарівний амулет волхвів" - ІІІ премія.
До роботи конкурсу цього разу вперше було залучене дитяче журі. Воно по-своєму сформувало список переможців, поставивши на перші сходинки повісті "Цариця Землина" Тетяни Бехтер, "Метеорит" Павла Куща та "Мідне свічадо" Олени Крижанівської - у відповідних номінаціях.
   Розміри премій у трьох номінаціях: І - 5000 грн кожна, ІІ - 3000 грн кожна, ІІІ - 1000 грн кожна. Премії переможцям від дитячого журі - у розмірі 500 грн кожна. Кращі прозові твори мають можливість бути опублікованими у видавництві "Грані-Т".
   Вітання конкурсу "Золотий лелека - 2008" від голови наглядової ради МБФ "Україна 3000" Катерини Ющенко зачитали ведучі та автори популярних літературних телепрограм Марина Бондаренко ("Книга.ua" на Першому Національному) та Євген Михайлов ("BookCiti" на телеканалі "Сіті"). "Україна багата на молоді таланти, виявлення яких є почесною місією конкурсу "Золотий лелека". Переконана, що нинішній конкурс став важливим випробуванням на зрілість, терпіння та наполегливість для всіх літераторів - його учасників, і перемога в цьому престижному змаганні для багатьох з них стане добрим початком творчого шляху", - йдеться у привітанні.
Як зазначив голова журі Микола Гриценко, Всеукраїнський конкурс "Золотий лелека" поки що, на жаль, є єдиним потужним змаганням дитячої літератури в Україні. "Хотілося б, щоб таких конкурсів було більше, тому що вони стимулюють, підтримують талановитих авторів, дають їм можливість побачити власні книжки", - підкреслив він.

Джерело: Чернігівський монітор


Категорія: Конкурси, змагання | Переглядів: 1377 | Додав: chernigovec | Рейтинг: 5.0/1
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar