Неділя, 28-Квітня-2024, 16.24.52
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2009 » Січень » 19
натисніть для перегляду в повному розмірі...Торік минуло три століття з часу батурінськой трагедії. Але і досі ламаються списи довкола діянь і фігур минулого. З часом збільшується кількість неоднозначних оцінок сучасників. А як бачиться проблема історичної спадщини виконавчої влади, яка згідно із законом піклується про збереження пам'ятників? Про це розмова з головою Чернігівської облдержадміністрації Володимиром Хоменко.

Переглядів: 1492 | Дата: 19-Січня-2009 | Рейтинг: 5.0/2 | Коментарі (0)

   Колектив учнів групи № 1 Сосницького професійного аграрного ліцею на чолі з майстрами виробничого навчання Василем Огиром та Юрієм Довженком здійснили екскурсійно-туристичну мандрівку до гетьманської столиці – м.Батурина. Екскурсія відбулась у рамках тижня історії та краєзнавства, що проходить у ліцеї щороку.
Учні-екскурсанти відвідали Крупицький жіночий монастир поблизу Батурина. Ця обитель завдяки старанням монахинь відроджується, неначе казковий птах Фенікс з попелу.
   Екскурсія – це той же урок, але збагачений високою християнською мораллю. Науковий працівник-екскурсовод Віра Дроб’язко надала приклад поведінки на терені обителі та у храмі Миколи Чудотворця. Учні і дорослі придбали речі-символи православного християнства та поставили свічечки перед святими образами.
   По ... Читати далі »
Переглядів: 1083 | Дата: 19-Січня-2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

натисніть для перегляду в повному розмірі   З візитом до Чернігова завітали гості з міста Тернопіль – 17 членів «Молодої Просвіти». Протягом двох днів тернопільчани показували святкове дійство – Вертеп, зокрема у школі № 3 міста Чернігова, в чернігівській обласній науковій бібліотеці ім. Короленка під час святкування 20-річчя відновлення діяльності Чернігівського обласного товариства "Просвіта" ім.. Т. Шевченко та у дитячому відділенні центру Чорнобильців.
Гості у вільний час, під час екскурсії, відвідали історичні пам’ятки міста - - Вал і Болдині гори, Антонієві печери, Троїцький ... Читати далі »
Переглядів: 1089 | Дата: 19-Січня-2009 | Рейтинг: 5.0/2 | Коментарі (0)