Субота, 27-Квітня-2024, 23.04.59
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2011 » Лютий » 4 » 120-річчя з дня народження Павла Тичини відзначили на належному рівні зі столичними гостями
09.02.49
120-річчя з дня народження Павла Тичини відзначили на належному рівні зі столичними гостями
27 січня у мальовничому селі Піски Бобровицького району, на малій батьківщині видатного поета, вченого, публіциста, перекладача, державного і громадського діяча Павла Тичини, з нагоди відзначення 120-річчя від дня його народження, відбулися урочистості.
Згадати життя і творчість величної постаті, яка «сонячними кларнетами» осяйнула весь світ, прибули гості зі столиці: заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко, депутат ВРУ Валерій Дубіль, заступник директора інституту літератури Сергій Гальченко, директор літературно-меморіального музею-квартири Павла Тичини в Києві Тетяна Сосновська, художник Валерій Франчук та інші.
Розпочалося все з покладання квітів до пам'ятника поету та до могил його батьків. Потім столичні гості завітали до садиби Павла Тичини та меморіального музею, де директор осередку Наталія Головко провела екскурсію та розповіла про дитинство українського діяча, яке він провів у рідних Пісках, що надихали його на вічномовну поезію.
«Кожного дня переконуюся, що Україна багата творцями. І така людина як Павло Тичина може вільно конкурувати з відомими європейськими діячами. Бо й досі ми не можемо однозначно трактувати хто він: літературознавець, філософ, лірик, історик чи державний діяч. В одному переконані - він багатогранний. Я задоволений тим, що дітям нині в школах «подають» нового Тичину, якого ми з вами не знали, але яким він був насправді, - наголосив віце-спікер Микола Томенко під час свого виступу на урочистостях. - В Україні, на жаль, схиляються до двох кольорів - білого і чорного. Та якщо «заглянути» в нашу історію і культуру, тут можна побачити цілу райдугу...».
З нагоди ювілею поета в його рідній школі відбулося два майстер-класи з української літератури. Діти разом з учителями прочитали та творчо опрацювали поезії великого земляка. Валерія Дубіля вразили знання, емоційність та бажання вчитися маленьких пісківців. Депутат глибоко переконаний, що сільська молодь нічим не гірша ніж міська: «Саме такому підростаючому поколінню потрібно допомагати. Адже це наше майбутнє. У дітей аж очі сяють, коли вони дізнаються про щось нове. Тож ми обов'язково візьмемо це до уваги і працюватимемо над удосконаленням сільської освіти», - наголосив депутат.
На тичинівських читаннях, що традиційно відбуваються у сільській школі, яку закінчив видатний уродженець нашого краю, Тетяна Сосновська подарувала гостям з Києва ювілейну монету номіналом п'ять гривень. Присвячена вона 120-річчю від дня народження Павла Тичини, і продовжить серію «Видатні особистості України». Також було презентовано ювілейне видання книги поезій «Послав я в небо свою молитву».
До речі, на початку лютого презентація аудіокнижки та ювілейної подарункової книжки поезій Павла Тичини відбудуться і в Москві.
На думку депутата Верховної Ради України Валерія Дубіля, ми ще довго пізнаватимемо цього митця слова і спрагло припадатимемо до його джерела ліричних віршів. «Ми з вами маємо жити пристрасним патріотизмом, яким дихає кожен твір Павла Тичини і передавати його у спадок своїм дітям та онукам», - резюмував депутат. Наприкінці міжреґіональної конференції «Золотий гомін поезії Павла Тичини» Микола Томенко подарував сільській школі музичний центр, а Валерій Дубіль відеопроектор. А шкільну бібліотеку поповнили книжками та дисками, які допоможуть учням та вчителям удосконалювати свої знання.

Сніжана Божок
Деснянка вільна

Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 1031 | Додав: chernigovec | Теги: с. Піски Бобровицького району, 120-річчя від дня народження П.Г.Ти | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar